Oplichting voorkomen

Tips om oplichting te voorkomen bij het kopen van een gebruikte auto

Bij het kopen van een gebruikte auto zijn tips die u helpen geld te besparen altijd handig. Tips om oplichting te voorkomen, zijn nog beter. Hoewel het kopen van een gebruikte auto of vrachtwagen u vaak duizenden dollars kan besparen op de kosten van een nieuw voertuig, moet u altijd waakzaam zijn en u ervan bewust zijn dat er gewetenloze verkopers zijn.

Controleer de voertuiggeschiedenis

Wanneer u een gebruikte auto overweegt, zorg er dan altijd voor dat u sites zoals Kentekencheck.nu of Kentekencheck.net gebruikt om de VIN-geschiedenis van het voertuig te onderzoeken. Dit soort sites bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van een gebruikte auto of vrachtwagen. U kunt controleren of het voertuig een bergings- of rommeltitel heeft, het aantal gemelde eigenaren en de laatst bekende werkelijke kilometerstand. Bovendien bieden deze sites andere soorten informatie, zoals zware ongevallen, die voor u zeer nuttig zullen zijn.

Vraag om ID

Een veel voorkomende zwendel is dat iemand een “ik wil mijn auto verkopen” site gebruikt en een auto verkoopt dat niet echt van hem is. Het zal je misschien verbazen dat dit gebeurt, maar het gebeurt veel meer dan je denkt. Zorg er altijd voor dat de persoon die met u over een deal onderhandelt, de persoon is die daadwerkelijk eigenaar is van het voertuig. Als ze u vertellen dat ze een gemachtigde zijn of namens de verkoper handelen, moet u erg sceptisch zijn. Als je niet in staat bent om rechtstreeks met de daadwerkelijke eigenaar om te gaan, loop dan gewoon weg. En ga na hoeveel is de auto waard.

Zorg dat u het schriftelijk opneemt Als u een gebruikte auto bij een dealer koopt, zorg er dan altijd voor dat u schriftelijke documentatie krijgt van beloften of gemaakte afspraken. Sommige dealers van gebruikte auto’s beloven u gratis diensten of reparaties – alleen om niet op te volgen als er een probleem is.

Zorg ervoor dat het gebruikte voertuig dat u overweegt een kopersgids op het voertuig heeft. Een kopersgids is een vereiste van de Federal Trade Commission en is bedoeld om consumenten te beschermen tegen fraude met gebruikte auto’s. De kopersgids moet duidelijk op het voertuig worden vermeld. Zo niet, vraag dan de dealer waarom.

De kopersgids moet informatie bevatten over hoe de auto wordt verkocht – zoals deze is of met een garantie. Daarnaast moet worden aangegeven hoeveel u van de dealer mag verwachten in de reparatiekosten van de auto en of de auto een garantie heeft.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap