Cryptocurrencies tips

Veelvoorkomende crypto- en blockchain-mythen

Tijdens de Bitcoin-hype van 2017 begonnen er veel misvattingen over de hele industrie te circuleren. Deze mythen hebben mogelijk een rol gespeeld in de cryptocurrency-crash die volgde op de golf. Het belangrijkste om te onthouden is dat zowel de blockchain-technologie als het bijproduct, de markt voor cryptocurrency, nog in de kinderschoenen staat en dat de dingen snel veranderen.

Hoe blockchain werkt

Vereenvoudigde versie van hoe een blockchain werkt.

Laat me enkele van de meest voorkomende misverstanden uit de weg ruimen:

Cryptocurrencies zijn alleen goed voor criminelen. Sommige cryptocurrencies hebben anonimiteit als een van hun belangrijkste kenmerken. Dat betekent dat uw identiteit niet wordt onthuld wanneer u transacties doet. Andere cryptocurrencies zijn gebaseerd op een gedecentraliseerde blockchain, wat betekent dat een centrale overheid niet de enige macht achter hen is. Deze kenmerken maken dergelijke cryptocurrencies aantrekkelijk voor criminelen; maar ook gezagsgetrouwe burgers in corrupte landen kunnen hiervan profiteren. Als u bijvoorbeeld uw lokale bank of land niet vertrouwt vanwege corruptie en politieke instabiliteit, is de beste manier om uw geld op te slaan mogelijk via de blockchain- en cryptocurrency-activa.

U kunt anonieme transacties uitvoeren met alle cryptocurrencies. Om de een of andere reden stellen veel mensen Bitcoin gelijk aan anonimiteit. Maar Bitcoin bevat, samen met vele andere cryptocurrencies, helemaal geen anonimiteit. Alle transacties die met dergelijke cryptocurrencies worden gedaan, worden gedaan op openbare blockchain. Sommige cryptocurrencies, zoals Monero, geven prioriteit aan privacy, wat betekent dat geen enkele buitenstaander de bron, het bedrag of de bestemming van transacties kan vinden. De meeste andere cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, werken echter niet op die manier.

Bitcoin kopen

De enige toepassing van blockchain is Bitcoins kopen online. Dit idee kan niet verder van de waarheid zijn. Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn een klein bijproduct van de blockchain-revolutie. Velen geloven dat Satoshi Bitcoin heeft gemaakt om een voorbeeld te geven van hoe de blockchain-technologie kan werken.

Alle blockchain-activiteiten zijn privé. Veel mensen zijn ten onrechte van mening dat de blockchain-technologie niet toegankelijk is voor het publiek en alleen toegankelijk is voor het netwerk van gewone gebruikers. Hoewel sommige bedrijven hun eigen privé-blockchains maken die alleen mogen worden gebruikt door werknemers en zakenpartners, is het merendeel van de blockchains achter beroemde cryptocurrencies zoals Bitcoin toegankelijk voor het publiek. Letterlijk iedereen met een computer heeft in realtime toegang tot de transacties.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap